yoga

I full gång

För ett par veckor sedan var jag på första utbildningstillfället för Global Yogas grundkurs. Det är fascinerande, för under min mörkaste period i vintras ifrågasatte jag hela grejen. Jag tänkte att jag skulle vänta, för jag hade nog ingen lust att lägga en massa pengar på något jag nog egentligen inte skulle ha så mycket nytta av. Sen hittade jag tillbaka till yogamattan i och med influensan och det var det självklaraste i världen att jag skulle utbilda mig trots alls.

Och nu står vi där, framför fotoväggen på Endorfin i Alingsås. Sju tjejer i olika åldrar, med olika livsresor som har lett dem fram till detta.

Det är omtumlande, läskigt, roligt och utmanande. Först tyckte jag att jag hade sån koll. Sen drogs marken undan och jag föll. Plötsligt var jag långt ifrån min bekvämlighetszon och Camilla, som leder kursen, tittade på mig och sade “Visst gör det ont när knoppar brister?”. Så rätt hon hade.

Nu har jag hemläxa. Ett bokkapitel ska sammanfattas – och i ärlighetens namn är det så flummigt så att jag inte vet var jag ska börja. Sedan har jag daglig sadhana, men det har jag ju ändå. Jag ska också iaktta en klass, samt assistera. Det sista gör jag förmodligen på hemmaplan, eventuellt med en av mina kursare. Men att iaktta en klass görs på bästa Yogabylink. Ska bli oerhört spännande!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *