Personligt,  yoga

Sportlovet som Gud glömde

Vi skulle visserligen inte göra så mycket, inga resor eller så, men att det skulle bli ett så totalt platt fall var det väl ingen som hade kunnat föreställa sig!

Det började för en dryg vecka sedan. Jag jobbade fredagkväll på jobbet och kände redan vid sju att något inte var som det skulle. Väl hemma tre timmar senare hade jag feberfrossa och mådde som en potta skit. Jajamen, influensa. Har inte haft flunsa på tio år, men nu var det dags.

Jag hann bli lite lagom feberfri när det var dags för familjens lillebror att bli allt blekare och sedan drabbas av samma feberfrossa. Och nu ligger storebror och frossar. Peppar peppar, än så länge har pappan i familjen klarat sig. Får se om han kraschar lagom till att jobbveckan drar igång?

Så här efteråt ser jag min egen influensa som något av en välsignelse. Jag var tvungen att vila. Sjukskriva mig från jobbet och bara ta det lugnt. Sängen. Böcker. Netflix och HBO Nordic. Men med timmarna i sängen kom också den otroligt ömmande kroppen. Den som absolut inte ville vara still mer. Men som var tvungen. Så väl feberfri stapplade jag upp på mattan och gjorde yinyoga. Helt ljuvligt! Och det har jag fortsatt med. I sex dagar har jag fått mig ett yin-pass som har gett mig och min kropp precis den återhämtning vi behöver.

Efter jul och fram tills nu har jag egentligen inte haft ork att ens göra yoga. Hade det inte varit för min lilla vinteryoga-serie som jag hållit så hade jag inte yogat alls. Så att nu ha fått till lite yin varje dag hela veckan är himmelskt. Och imorgon ska jag testa lite mer dynamiskt igen och se om jag fixar det. Nu gäller det att fortsätta, för det här gör bara gott i hela mig.

Kanske har jag lämnat värsta mörkret bakom mig nu? Inte bara vinterns mörker, utan själens? Jag tror nog att saker är på väg att lätta lite. Om inte annat så ÄR det ljusare ute och i trädgården ser jag både snödroppar och vintergäck.

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *