Personligt

Tugga på

Jodå, nu är man tillbaka igen på allvar. Vi har visserligen haft lite av en mjukstart, med fyra dagars skolvecka och inga fiollektioner, men vardag är det ändå.

Och med den kommer stressen. Hämta, lämna, fixa mat, handla, läxor (fast det har inte varit så mycket sånt ännu). Men vi har faktiskt tagit det ganska lugnt och undvikit att jaga på. Mina killar, främst den yngre, har behövts avgiftas lite när det gäller skärmanvändning, så vi har lagt rätt mycket fokus på det. Och peppar peppar, det har börjat ganska bra.

Men man känner också att det är vinter. Det blir mörkt fort, vi har haft både kallt och regn i veckan och därför inte kommit ut något att tala om. Så jag väljer att skicka med bilder från jullovet, när jag tvingade ut grabbarna på en kall, men skön (tyckte jag) promenad med lite geocache-tagning.

Lillebror, med grå jacka och en geocache i handen, ser nöjd ut. Det var han dock inte. Surare unge kan man få leta efter. Ett symptom som lätt uppstår efter alltför intensiv skärmanvändning.

Men redan nu, efter att ha tvingats till max en timmes skärmtid hemma, eller ingen alls, så börjar han titta fram. Men det kräver att man är beredd att lägga sin privata “egentid” åt sidan. Det är inte alltid så kul, men man har ändå igen det, skulle jag säga.

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *