styrketräning

Lite skrik på kroppfronten

Det är så spännande med träning. Man får ont i kroppen om man inte tränar och man får ont om man gör det. Av och till under hösten har jag haft en svaghet i ryggen som då och då gör sig rejält påmind. Tycker ändå att jag jobbar så pass mycket med bål och core i och med yogan att det borde räcka, men det är bara att inse att kroppen behöver mer.

Ett par gånger under hösten har jag plockat fram FMTK-appen och gjort lite mag- och ryggpass. Det har gått rätt bra och min förväntade träningsvärk har uteblivit. Kanske är jag starkare i bålkorsetten än vad jag har trott?

Men igår fick jag lust att spöa skiten ur kroppen, eller i allafall få den att veta att den lever. Så jag öppnade FMTK och kollade dagens pass. Det var passet “Kort och gott” som inte är så långt, men intensivt. Mycket olika utfall och en burpee-liknande variant. Fem varv och femton reps på alla övningar. Det insåg jag snart att jag fick lägga ner, så jag körde 6 reps på första varvet, 8 på nästa, sen 10, 12 och 15 på sista. Tur var väl det, för annars hade jag nog behövt bryta.

Jag fick äldste sonen med mig och han tyckte att det var tufft och inspirerande. Hans kroppskännedom har lite att önska, men det får vi väl jobba lite på.

 

 

 

 

Katten satt i fönstret och tittade på, mycket skeptisk till det hela.

Väl klara skakade hela kroppen och idag har jag rejäl träningsvärk. Känns ljuvligt, faktiskt! Nu är vardagen visserligen full av förberedelser inför jul, men barnens aktiviteter har uppehåll över jul, så en del tid har faktiskt frigjorts. Ser framför mig FMTK varannan dag och Yoga varannan. Plus en del promenader och kanske någon löptur? Julledigheten – just bring it on!!!

 

 

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *