Personligt,  yoga

Yin-avslutning aka after work yoga

I veckan som gick hade yogaklubben (som vi kallar oss lite informellt) avslutning på höstens (och min) yin-satsning. Kursen jag gick krävde att jag skulle leda fem pass. Jag ledde sju stycken och lovade att vi sedan skulle ha ett sista, ett specialpass. Då skulle rapporten vara inlämnad och vi skulle kunna busa lite. Ha ett längre pass, med både yin och yang.

Så i torsdags åkte jag hem efter jobbet, körde pojkarna till fiolträning, släppte av dem hemma och rusade, med påsar med block och kuddar, ner till bussen. Där sitter jag sedan i lugn och ro och funderar på vilka övningar jag ska göra själv innan de andra kommer. Sneglar på klockan – och inser att jag kommer att bli sen!!! Skickar en hälsning och ber de andra att förbereda med ljusen och mattorna och att jag kommer några minuter sent.

Sagt och gjort. Jag kommer av bussen och trots att jag är sen (och rätt oförberedd) blir leendet bredare och bredare ju närmare jobbet jag kommer. Jag rusar ner i källaren och där sitter de. Mattorna är framme, ljusen är tända och mitt hjärta slår några extra slag. Vilket gäng!

Sen ser jag min matta. Där ligger ett paket! Naturligtvis slänger jag mig rörd över det, öppnar och får fram världens sötaste lilla Buddha! Den är jadegrön och har ett snöre i huvudet – jag kan hänga honom i granen! 🙂 Med tårar i ögonen kramar jag alla och så ska vi sätta igång. Då ser jag kuvertet! Ett presentkort på en jättefin cateringbutik! Och en ganska ansenlig summa! Vilka tjejer, va? Jag borde ge dem presenter för att de ställer upp i ur och skur, på sin fritid och på sin lunch och så får jag det här! Hjärtat närapå brister!

Jag tror faktiskt inte att han ska få hänga i granen, för då måste jag packa ner honom efter jul.

Till slut tränade vi i alla fall på. Ett yangpass med mycket bål och som grädde på moset – clown pose! Lite huvudstående med skratt och kullerbyttor fick avrunda den mer fysiska delen. Sen gick vi över till yindelen, då jag läste Tove Janssons “Granen” högt under positionerna.

Som den absolut perfekta avslutningen hade vi lite after work, med kall glögg, julmust, pepparkakor, clementiner och mängder med choklad. Vi skrattade åt hur vi satt med myskläder, kuddar, filtar och levande ljus. Vilket pyjamasparty! Det såg verkligen ut som om vi skulle sova över!

Jag tror att alla hade träningsvärk nästa dag, men jag vågar också tro att alla mådde ganska bra av den där stunden. Att få umgås med människor som man tränat yoga med hela hösten och som man därmed delar något väldigt speciellt med, det är helt underbart. Ett fantastiskt sätt att ladda sina batterier på. Nu hoppas jag bara att vi ska få till fler tillfällen, även om vi får vänta till nästa år. Och jag hoppas att fler kommer att kunna vara med.

Jag känner en oerhörd kärlek för mina yogaflickor!

4 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *