löpning,  Personligt

Reflektioner efter veckan som gick

För en vecka sedan satt jag här och skrev lyriskt över mitt försök till lågpulsträning igen. Jag verkligen längtade ut och var otroligt inspirerad.

Sen kom vardagen ikapp mig.

Jag förstår bara inte hur folk hinner träna så mycket som de gör! Som förra veckan. Då såg min arbetsvecka ut så här:

Måndag: 12:45-21:15. Då kom jag till jobbet vid elva och ledde yinyoga en timme. Unnade mig sovmorgon innan.
Tisdag: 08:15-17:00. Väl hemma ska det fixas mat och läxor. Efter nattning av barn ska det yogas och umgås. Sen läggning. (Är ingen nattuggla.)
Onsdag: 08:00-14:00. Åker hem, fixar vardagspyssel och hämtar sedan barn (hinner inte träna). Sen är det orkesterträning för ena sonen och 45-minuters sticktid för mamman. Sen mat, läxor, läggning, yogaövning, följt av slockning i soffan.
Torsdag: 08:00-13:00. Direkt efter jobbet drar jag ner till gymmet i källaren och leder ett “vanligt” yogapass på en halvtimme. Sen rusar jag hem, hämtar barn och kör nämnda barn till Kulturskolan för deras fiollektioner (sticktid för mamma). Läxor mm. Slocknar i soffan.
Fredag: 08:30-17:00. Kvart över fem är det dags för yinyoga. Hemma strax efter sju. Gissa hur sugen jag är på träning då?

Dessutom blev jag förkyld under torsdagen (parerades med ColdZyme – dock utan sponsring). Hade jag varit frisk hade jag kanske kunnat gå ut och gå/springa under helgen, men jag vågade inte.

Och nu är det ny vecka igen.

Det är bara att inse: Mitt liv tillåter inte löpträning just nu. Styrka hemma med typ FMTK-appen är ok, följt av yoga. Nåt pass ute då och då, men fokuserad och målmedveten löpträning… Finns inte på kartan.

“Okej”, säger någon nu. “Men din man då?”

Jo, han drar sitt strå till stacken också. Det är inte bara jag. När jag läxläser med ett barn sitter han med det andra. I dagsläget behöver vi sitta med, annars är risken att läxorna glöms bort, till förmån för telefoner och Youtube.

“Gå upp tidigt på morgonen!” säger en annan. “Är du go’ i huvudet?” kontrar jag med då. Här går man inte upp en sekund tidigare än man behöver! Så det så.

Men kanske försöker jag lite mer till våren. Det ÄR lättare när det är ljusare. Så vi får väl se.

2 Comments

  • Hannas krypin

    Oj, med det schemat förstår jag att du inte hinner springa också. Alla är inte morgonträningsmänniskor. Jag vill träna mer på morgonen men jag går och lägger mig för sent just nu så jag kommer inte upp. Förut var det inga svårigheter alls att ställa klockan tidigt och också komma upp. Men nu snoozar jag bara och så får jag springa till bilen för att hinna till jobbet i tid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *