yoga

Första passen klara

Väntar på deltagarna.

Jag har gjort mina första yinpass! Ett genrep med min mamma i badrummet och två riktiga pass på jobbet.

Mamma tyckte att det var jobbigt. Inte så konstigt, hon är över 70 och kanske inte lika smidig i kroppen som hon en gång var (vem är det, förresten). Hon har inte massor av yogaerfarenhet heller och absolut inte från yinyoga. Musiken gillade hon inte, den var inte tillräckligt “yogisk”. Övningarna var tuffa, men i det stora hela var hon ändå nöjd. Och efteråt hade kroppen mått bra.

Dagen efter var jag ledig, men packade på eftermiddagen världens största väska full med kuddar, några block och filtar. Jag tänkte att jag skulle ha lite extra med, just in case.

Sen for jag in till jobbet i full fart och förvandlade ett gym, med maskiner, skivstänger, hantlar och en sandsäck, till ett mysigt yogarum med ljuslyktor, levande ljus, ljusslingor, mattor och mysig musik. När kollegorna kom in kände de knappt igen sig!

Första passet. En av deltagarna postade bilden på Insta efteråt. Med positiva ord. <3

Sen körde vi. Och detta lärde jag mig fort:

Det tar längre tid än planerat. Särskilt som att många är noviser och behöver ett litet intro. Det hade jag av någon anledning inte räknat in i tiden. Sen tog det lite längre tid att komma in i positionerna, så när vi var klara (och min parkering hade gått ut!) insåg jag att jag skulle bli tvungen att korta passet.

Jag har massor av texter förberedda, men har också fått improvisera mer, för att prata om vad som händer i kroppen under yin osv, så många texter har jag fått lämna därhän. Å andra sidan kan jag använda dem lägre fram.

Shavasana på block, till “We got the power”.

Musiken är jag plötsligt osäker på. Vet inte om de lyssnar på de låtar som har text. Avslutningen med “We got the power” med Loreen vet jag inte om den landar rätt alls. Ville förmedla ENERGI och KRAFT, men vet inte var jag landar. Ska ev testa igen på fredag, men också höra med någon som kört hittills.

Hur som helst. Himla nyttigt att prova sig fram! Och kul!

Nu ser jag fram emot nästa tillfälle, som är nu på fredag.

One Comment

  • Ingmarie

    Jag tror många “overdo” och då särskilt i Yin som verkligen s.a.s ska skalas av. Det gäller liksom lite att våga vara stilla (och tyst) själv tänker jag. Och att våga lyssna in i stället för att gå på en planerad manual. Allra viktigast är ändå att du är dig själv . 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *