yoga

Processen igång

Idag för en vecka sedan var jag på workshop och nu får man väl ändå säga att jag har landat. Men det var svårt. Jag har gått med en tår eller två i ögonvrån vid många olika tillfällen och drömt mig tillbaka. Jag följer min andra yogafamilj (min första är tjejerna på jobbet) med intresse via Insta och ler varje gång någon lagt upp en bild från sin dagliga sadhana. Dessa tjejer! 🙂

Själv jobbar jag på. Som sagt, varje dag väntar en sadhana med en yinposition (idag är det “kattsvans”, som är en ryggradsrotatition, ihop med en stretch av framsida lår), en andningsövning och sedan det som för mig är svårast: meditation. Jag använder yogan som meditation, men att “rent” meditera – där har jag mycket att lära.

Sen sitter jag och knåpar på mitt yinyoga-pass, som mina jobb-yogatjejer ska få uppleva, med start nästa vecka. Det är väldigt roligt att knåpa ihop pass, men så svårt det är att beräkna tid! Än har jag inte hunnit prova på det själv, men ska göra det till helgen.

Inom GlobalYoga jobbar man mycket med intentioner. Jag har ett tema, har samlat texter och försöker skapa som ett manus för hela passet. Position, intention, musik och så mina instruktioner på det. Stämmer musiken? Kommer rätt låt in under rätt position? Kan jag skapa lite magi? Blir det glapp? Flyter det på? Hur lång tid tar det mellan positionerna? Hur ska jag hinna gå runt och lägga händerna på alla? Hålla koll på klockan, hålla koll på musiken och samtidigt vara närvande för deltagarna.

Sen håller vi till i vårt jobbgym. Där har vi inga bolster, filtar, block (mer än de två som jag köpt till mig själv och ställt där nere). Så nu handlar jag block på Flying Tiger för fullt. Igår köpte jag också en fleecefilt med gummiband omkring. Kom på att den går att använda till mer än bara filt!

En liten yoga-prop-installation!

Mina deltagare kommer därför att få i uppdrag att ta med sig kuddar, filtar och annat de kan tro sig behöva. Jag håller redan nu på att bära hit saker som ska förvandla ett maskin/vikt-gym till en mysig yogalokal där man kan slappna av. En orange lampa som lyser som en eld och två ljusslingor ska sätta stämning, ihop med små glaslyktor med värmeljus. Jag hoppas att jag ska kunna slippa att tända i taket alls.

Imorgon om en vecka är det dags för första tillfället!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *