yoga

Ren och skär kärlek

A kommer fram till mig. “Det var så bra, Åsa!” säger hon.

Jag blir nästan lite gråtig. Hon var på mitt yogapass på morgonen. Det var hon som kom rusande in, några minuter för sent. Hon som satt i lunchrummet och kom på att hon ju skulle vara på yogapasset och höll på att glömma bort tiden totalt.

Men vi anpassade oss. Några extra katten/kon i början, så att hon hann komma in och landa på mattan, hon också.

Jag bad deltagarna att våga prata med mig om det är något som är bra, dåligt, som de saknar eller vill testa mer. Kanske var det därför hon kom fram och sade att hon tyckte att det var så bra. Att hon absolut skulle fortsätta komma och att hon verkligen uppskattade att ha möjligheten att prova på det här.

Jag har lekt yogafröken av och till sedan i våras. I början var vi bara ett par stycken, varav en som var höggravid. Jag var nervös och skakig varje gång och kände mig ostrukturerad och pladdrig. Men övning ger färdighet och jag har skissat på några grundpass som varieras lite från gång till gång. Och jag älskar det. Det är dagens eller veckans höjdpunkt. Och eftersom antalet deltagare hela tiden ökar, så måste jag ju göra något rätt. Den där stunden tillsammans med kollegorna, med några värmeljus på golvet och de lite för tjocka mattorna, det är så ljuvligt. Och efteråt, när alla sitter kvar i sin egen lilla värld och bara andas. Den känslan har jag med mig sedan hur länge som helst. Vi pratar om att ha en yoga-after-work längre fram i höst. En kväll som kanske faktiskt avslutas med ett glas någonstans. Eller en kopp te. Eller så går alla hem till sitt. Det spelar ingen roll. Men att ha en möjlighet att hålla på längre än 30 minuter, det skulle vara så roligt.

5 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *