yoga

Jag sjunger YogaCandi’s lov

Varenda dag tar jag mig tid att köra yoga. Jag har en knapp vecka kvar, sedan har jag gjort ännu en 30-dagars-utmaning via Youtube. Fast den här gången är det faktiskt lite annorlunda. Det började nämligen så här:
En dag, jag minns att det var under en helg då jag jobbade, så fick jag ett pm via Instagram. Det var från instagramkontot ”yogacandi”, som jag inte hade sett tidigare. Men av någon outgrundlig anledning hade hon sett mitt konto och frågade om jag kunde tänka mig att testa hennes youtubepass. Jag blev nyfiken, kollade och tänkte ”Varför inte?”. Så vi skrev lite fram och tillbaka och jag lovade att testa.

Det tog ett tag, men jag kollade och testade och tyckte att det var helt okej. Lite kul att testa något annat än Adriene, som jag visserligen gillar jättemycket, men det är alltid kul med omväxling. Jag har testat några andra också, men då har det ofta gått lite för fort eller varit lite svåra pass, så jag har bara känt mig dålig.

Ungefär samtidigt som jag började testa hennes pass åkte hon till Costa Rica och spelade in nämnda 30-dagarsutmaning. När hon sedan lade ut lite avsnitt i taget var det självklart att jag skulle testa. Det är därför jag har bombarderat Insta med bilder och tankar från passen, för Candace (som hon heter) är så underbar och kommenterar till bilderna och hejar på. Så kul!

I ärlighetens namn – hur är passen då?

För mig – superbra! Hon går långsamt fram, men inte för långsamt. Många rörelser kommer ofta igen och man hinner bli starkare och mer bekväm. Hon bjuder på sig själv, på hur hon rör ihop höger och vänster och kan skratta åt när hon själv tappar balansen i vissa positioner. Dessutom är hon söt som en karamell! Och även om hon själv är otroligt flexibel och böjlig måste hon inte alltid göra de svåraste alternativen. Sånt gillar jag.

Själva passen är också ganska långsamma, på ett sätt som fungerar bra för mig. Jag hinner hitta balansen, testa lite och känner inte att jag måste jaga för att hinna ikapp.

Jag har inte många pass kvar nu. Var det dag 23 jag gjorde tidigare idag? Jag känner mig absolut starkare och i många positioner bra mycket mer stabil än vad jag var när jag började. Sen räcker inte passen för min bristande flexibilitet, även om det långsamt blir bättre. När serien är klar blir det helt klart en djupdykning i yinyogan igen, för det behöver jag verkligen. Men vad som är bra är att Yogacandi också gör yin-pass! Yay!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *