Personligt

Jag har gjort slut!

Jajamen. Det får räcka nu!

I mitt förra inlägg skrev jag om kroppsnojan, som påverkar mig (och miljoner andra, främst kvinnor) kanske mest sommartid. Tanken på att vara avklädd på stranden, att visa upp sig i hela sin prakt (as good as), det är något som får så otroligt många att må dåligt. Vi nojar över magen, brösten, rumpan, låren, celluliterna, volangerna, bristningarna…

Jag vet inte riktigt vad som hände, men plötsligt beslöt jag mig för att göra slut med kroppsnojan. Jag är för sjutton 48 och har fött två barn. Jag tränar och gör en massa olika saker och ska väl våga tro att jag är bra nog, oavsett hur min kropp ser ut.

Vad ÄR en perfekt kropp? Egentligen är väl kroppsidealet som vi matas med långt från perfekt, eftersom det är så få som faktiskt ser ut så? Särskilt med tanke på att väldigt mycket av det vi ser i medier är retuscherat och tillfixat. Så om man tänker så, då är väl varenda kropp där ute perfekt? Den finns ju, den lever och rör sig – det är ju helt perfekt!

Under förra veckan, när hela min familj blev magsjuk, då kollade jag på ett underbart program på SVT Play, “Line fixar kroppen”. Det är ett ungdomsprogram, som handlar just om kroppen, om våra nojor, komplex och hur man ska kunna göra sig fri från kroppsnegitivism och ångest. Trots att det vänder sig till ungdomar kan jag ta till mig massor av det som sägs och görs och kanske var det precis vad jag behövde. För jag ställde mig upp och beslöt mig för att jag totalt fått nog.

Ett par dagar senare köpte jag mig en baddräkt och en solhatt och beslöt mig för att ta plats, precis som jag var, är och ser ut.

I år är det “drama queen” som gäller. För här kommer jag.
(Och yes, jag har testat på stranden och DET GICK BRA!)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *